Acnetherapie2021-03-16T10:23:49+02:00

Acnetherapie

Wat is acne?

Acne is het ontstaan van puistjes, mee-eters of cysten. Dit komt sneller voor op een vette huid en wordt veroorzaakt door een bacterie, de p. acnes bacterie. Wat kunt u er dan aan doen? Hoe kunt u eventuele littekens voorkomen? De huidtherapeuten van MeyCare zijn gespecialiseerd in het behandelen van acne. Wij bieden u acnetherapie op maat, rekening houdend met uw wensen en huid en met het oog op het beste resultaat.

Acnebehandeling

Iedereen wil graag een mooie en egale huid, maar soms heeft de huid wat extra hulp nodig. Tijdens het intakegesprek bespreken wij wat uw klachten zijn, hoe lang u deze klachten al heeft en wat uw verwachting is van onze behandeling. Hierbij wordt een huidanalyse gedaan zodat we goed kunnen bepalen welke behandeling het beste bij u past. Op deze pagina vindt u meer uitleg over de verschillende behandelingen.

Chemische peeling

Wij passen tijdens elke behandeling een dieptereiniging toe. Hierbij prikken wij de onzuiverheden aan met een dunne naald en reinigen wij deze door de pustel of comedone uit te drukken. Daarnaast passen wij indien mogelijk een chemische peeling toe. Wij beschikken over milde en diepe peelings die elk uit verschillende ingrediënten en zuren bestaan, waardoor elke peeling een specifiek huidprobleem kan aanpakken. De peeling maakt de bovenste huidlaag dunner, vermindert onzuiverheden en zorgt voor een egalere en verbeterde structuur van de huid. Mochten wij geen chemische peeling kunnen toepassen dan doen wij altijd een dieptereiniging

Microneedling

Naast een chemische peeling kunnen wij er ook voor kiezen om met mirconeedling te behandelen. Dit is een methode waarbij met behulp van naaldjes minuscule gaatjes in de huid worden gemaakt. De diepte van de naalden kunnen ingesteld worden van 0,2mm tot 3,0mm. We kunnen tijdens de behandeling de diepte gemakkelijk instellen en wijzigen. De behandeling stimuleert het zelf genezend vermogen van de huid en maakt het mogelijk om werkstoffen in de huid te brengen. Doel van de methode is om structurele huidverbetering tot stand te brengen. Je maakt de huid weer gezond en de celfuncties worden geoptimaliseerd. Microneedling zetten wij in bij de behandeling van acnelittekens en niet bij actieve acne omdat we dan de acne bacterie kunnen verplaatsen.

Vergoeding

Als uw klachten van medische aard zijn en u aanvullend verzekerd bent, kan (een deel van de) acnebehandeling vergoed worden. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor de vergoedingen voor acnetherapie. Let op: Deze behandelingen passen wij alleen toe in onze hoofdvestiging in Huizen, niet op onze andere locaties.

MAAK EEN AFSPRAAK
BEKIJK ONZE TARIEVEN