Camouflagetherapie2021-03-16T10:27:21+02:00

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is een behandeling gericht op het minder zichtbaar maken van huidaandoeningen. Denk hierbij aan pigmentaandoeningen, wijnvlekken of andere vaatafwijkingen. Maar ook acne, tatoeages of littekens komen in aanmerking voor camouflagetherapie. Je past het toe om kleurverschillen in de huid te camoufleren. Dit kunnen grote of kleine gebieden zijn.

Tijdens een consult kijken wij naar de indicatie en hoe we de aandoening het beste kunnen behandelen. Soms kan deze definitief verwijderd worden door middel van IPL therapie of kan de aandoening verminderen door middel van een chemische peeling, littekentherapie of acnebehandelingen. Als deze behandelingen om een reden niet mogelijk zijn of u wilt liever een minder invasieve behandeling dan kiezen wij voor camouflagetherapie. Tevens passen wij ook camouflagetherapie toe in combinatie met het verwijderen van een huidaandoening omdat deze dan nog niet in zijn geheel verdwenen is. Wij beschikken over 2 verschillende medische camouflageproducten en kiezen het product dat het beste bij u en uw huidaandoening past.

Behandeling

Tijdens de behandeling overleggen wij welk product het beste bij u past. De producten hebben een breed scala aan kleuren en tinten zodat wij de perfecte kleur kunnen vinden. Soms wordt dit een combinatie van verschillende kleuren die gemengd kunnen worden. Als we de juiste kleur gekozen hebben gaan we het product aanbrengen. Tevens leren wij u dit zelf te doen. De camouflagetherapie verbetert niet uw huidaandoening maar zorgt alleen voor het minder zichtbaar zijn hiervan. Vaak bent u met alleen camouflagetherapie geholpen en zijn er niet meer dan 1 á 2 afspraken nodig.

De producten waar wij mee werken zijn:

Dermacolor
Dermacolor is een medische foundation die veel pigmenten bevat. Deze camouflage is goed dekkend en blijft goed zitten. We kunnen kiezen uit een breed scala aan kleuren die we veelal gecombineerd toepassen. Het kan watervast en veegvast gemaakt worden met een speciale poeder of spray waardoor u er kleding overheen kunt dragen en eventueel mee kunt zwemmen. De camouflage is goed geschikt voor op het lichaam en in het gelaat en wordt veelal toegepast bij bijvoorbeeld tatoeages, wijnvlekken of pigmentaandoeningen zoals vitiligo.

Lycocel
Lycogel is een mooi product die we in het gelaat aanbrengen. Deze geeft minder dekking dan Dermacolor maar meer dekking dan een “gewone” foundation. Daarbij zit er in de producten factor 30 (tegen zonlicht) verwerkt, sluit het de huid niet af en bevat het allerlei voedingsstoffen die de huid beïnvloeden, zoals ontstekingsremmers. Door deze voedingsstoffen kan het ook als behandeling toegepast worden en heeft het een positieve werking op bijvoorbeeld acne. Wij passen deze foundation ook toe na behandelingen zoals chemische peeling, microneedling of acnetherapie om de huid te kalmeren en te camoufleren. De foundation is in meerdere kleuren beschikbaar en in verschillende varianten.

Wordt deze behandeling vergoed?

Indien u de juiste aanvullende verzekering heeft en de indicatie in het gelaat aanwezig is wordt deze behandeling vergoed. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de vergoedingen voor camouflagetherapie. Let op: de behandelingen passen wij alleen toe in onze hoofdvestiging in Huizen, niet op onze andere locaties.

MAAK EEN AFSPRAAK
BEKIJK ONZE TARIEVEN