Chemische peeling2021-03-16T10:25:50+02:00

Chemische peeling

Een chemische/medische peeling is een peeling die wordt toegepast met zuren. Er worden verschillende zuren gebruikt die elk een andere functie hebben. Tevens verschillen deze zuren van zuurgraad (pH waarde) en penetratiediepte in de huid. Onze peelings zijn van Dermaquest en Meditopics en kunnen glycolzuur, melkzuur, salicylzuur of trichloorazijnzuur (TCA) bevatten. Deze peelings worden veelal gecombineerd toegepast. We maken onderscheid in milde of sterke peelings. Chemische/medische peelings worden ingezet bij het behandelen van verschillende huidaandoeningen waaronder: huidveroudering, huidverslapping, (acne)littekens, pigmentvlekken, grove poriën, rosacea, couperose en zonbeschadiging.

De behandeling

De behandeling wordt aangepast aan de indicatie en conditie van uw huid. Afhankelijk van het probleem zorgen de peelings ervoor dat de celdeling versnelt, de bovenste huidlaag verdunt, of het werkt antibacterieel bij acne en rosacea, verlicht hyperpigmentaties (donkere pigmentvlekken) en/of vermindert de talgproductie. Doel van deze behandeling is om structurele huidverbetering tot stand te brengen. Het maakt de huid weer gezond en de cel functies worden geoptimaliseerd. Het effect van de peeling wordt bepaald door de intensiteit van de peeling. Het advies is om de peelings in kuurverband te ondergaan en deze worden dan in sterkte opgebouwd. Voor welke peelings er wordt gekozen is afhankelijk van de indicatie. Wij adviseren om 4 tot 6 keer te behandelen met tussenposen van 2-4 weken, afhankelijk van het soort peeling.

Na de peeling

De peeling kan een licht brandend, prikkend of jeukend gevoel geven. Dit gevoel trekt snel weer weg. Afhankelijk van het soort peeling wordt deze weer van de huid verwijderd of na in lagen te zijn aangebracht, juist niet verwijderd. De huid kan direct na de behandeling roodkleuren en branderig aanvoelen, dit is heel normaal. Na een paar dagen gaat de huid schilferen wat een aantal dagen kan aanhouden. De huidstructuur zal hierdoor zichtbaar verbeteren. De huid wordt meer glanzend, gladder en egaler. Acne vermindert, huidveroudering wordt meer tegengegaan en pigmentvlekjes vervagen.

De milde peelings:

– Pumpkin peeling: deze peeling is goed geschikt bij huidveroudering, acne, actieve rosacea en hyperpigmentatie. Doordat de peeling glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en pompoenextract bevat verbetert de hydratatie van de huid, verfijnt het lijntjes en rimpels, vermindert het acne doordat de talgproductie verbetert en het vermindert pigmentatie.
– Glycolzuurpeeling 50%: deze peeling bevat fruitzuren en verbetert de huidstructuur, en stimuleert de aanmaak van collageen. Het kan worden ingezet bij huidveroudering.
– MangoBrite peeling: passen wij toe voor het verlichten van hyperpigmentatie (donkere pigmentvlek). De peeling bevat melkzuur en mango pulp enzymen wat donker pigment verlicht. Tevens is het geschikt voor een donkere huid met acne.

De sterke peelings:

– Glycolzuur 70%: deze peeling bevat fruitzuren die zorgen voor een verbeterde huidstructuur en die de aanmaak van collageen stimuleren. Dit kan worden ingezet bij huidveroudering.
– Skin Brite peeling: wordt gebruikt in kuurverband met de MangoBrite peeling om hyperpigmentatie aan te pakken. Deze is sterker omdat het de melanocytactiviteit (melonocyt is de cel die pigment aanmaakt in de huid) onderdrukt. Het zorgt ervoor dat de huid lichter wordt en is ook goed toepasbaar op een donkere huid en verder geschikt voor alle huidtypen. De peeling bevat o.a. amandelzuur, salicylzuur en melkzuur.
– TCA peeling: Dit is een peeling met TCA (trichloorazijnzuur) en salicylzuur die vrij diep gaat waardoor hij de algehele huidtextuur verbetert. Het lost de bovenste huidlaag op waardoor je veel kan schilferen na de peeling. Het vermindert lijntjes en rimpels, egaliseert de teint en vermindert pigmentatie. Hij is goed geschikt voor anti-aging en acne littekens.

Per behandeling kijken wij naar welke peeling geschikt is voor dat moment. Dit is afhankelijk van de reactie van de huid en hoe de peeling is ervaren. Een kuurbehandeling kan bestaan uit elke keer dezelfde peeling of zelfs elke keer een andere peeling. Bij de intake zullen wij met u bespreken welke peelings we geschikt vinden voor uw huidaandoening en hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zullen zijn.

Vergoeding

Indien u aanvullend verzekerd bent en de indicatie acne in gelaat is wordt deze behandeling vergoed mits u hiervoor de juiste aanvullende verzekering heeft. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de vergoedingen voor camouflagetherapie.  Let op: deze behandelingen passen wij alleen toe in onze hoofdvestiging in Huizen.

MAAK EEN AFSPRAAK
BEKIJK ONZE TARIEVEN