Coagulatietherapie2021-03-16T10:32:20+02:00

Coagulatietherapie

Toepassingen:

Wij kunnen coagulatietherapie bij verschillende indicaties toepassen, bijvoorbeeld bij een gesprongen vaatje in het gelaat of een fibroom. Deze behandeling kan gedaan worden door middel van blendtherapie of met een cauteerstift. Bij blendtherapie wordt een naald verwarmd waarmee het vaatje wordt gecoaguleerd en uiteindelijk wordt opgeruimd door de huid. Of het fibroom wordt “doorgesneden” met de verwarmde naald. Voor het verwijderen van fibromen kunnen wij tevens ook gebruik maken een cauteerstift die werkt met een verwarmde lus. Veelal zijn wij met 1 behandeling klaar en hoeft u dus niet meer terug te komen. Na de behandeling kan de plek wat gevoelig zijn, maar dit gaat vrij snel over. De genezing van het wondje verloopt in de meeste gevallen spoedig en laat geen littekens achter.

Fibromen

Deze worden ook wel steelwratjes genoemd. Het zijn zachte, goedaardige huiduitstulpingen in de vorm van een steeltje of bobbeltje met in de meeste gevallen dezelfde kleur als de omliggende huid. Fibromen zijn zacht en gemakkelijk te bewegen. Ze kunnen voor irritatie zorgen en zien er vaak niet mooi uit. De meest voorkomende plekken voor fibromen zijn de hals, nek, oksels en romp. De grootte van steelwratten varieert van slechts 1 á 2 millimeter tot wel 2 á 3 centimeter. Ze kunnen solitair voorkomen maar ook met tientallen tegelijk.

Hoe ontstaan fibromen?

Het is nog onduidelijk hoe fibromen exact ontstaan en hoe ze voorkomen kunnen worden. Ze kunnen bij iedereen optreden, hoewel dit vaker gebeurt bij volwassenen. Genetische aanleg, leeftijd, overgewicht, hormonen, schuring met kleding, contact met sieraden of een slecht genezen wondje kan een rol spelen bij het ontstaan van een fibroom. Ze zijn in tegenstelling tot andere wratten niet besmettelijk. Vaak zijn ze wel ontsierend, of kunnen gaan jeuken en door intensief contact met kleding zelfs geïrriteerd raken.

Ontsierde vaatjes in het gelaat

Verwijde vaatjes in het gelaat kunnen zich op verschillende manieren uiten. Deze vaataandoeningen ziet men vooral bij mensen met een licht huidtype. We onderscheiden twee soorten vaatjes in het gelaat: Couperose en Spider naevus. Couperose behandelen wij met IPL omdat dit een groter gebied is. Spider naevus behandelen wij wel met coagulatietherapie. Tevens kunnen enkele gesprongen vaatjes ook behandeld worden met coagulatietherpie.

Spider naevus

Ook wel een spinnetje genoemd. Een spider naevus ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Hormonale factoren zouden hierbij een grote rol spelen. Dit is een veel voorkomende onschuldige vaataandoening van de huid. Spiders kunnen al op kinderleeftijd voorkomen. Deze verdwijnen meestal spontaan na de puberteit. Ongeveer 40% van alle zwangeren krijgen één of meerdere spiders in de huid; het grootste deel hiervan verdwijnt weer spontaan na de bevalling. Vaak is een centrale speldenklop duidelijk te zien met kleine bloedvaatjes die vanaf het centrale punt uitwaaieren als poten van een spin. De voorkeurlocaties zijn het gelaat, de hals, nek, handruggen en onderarmen, maar kunnen ook elders op het lichaam voorkomen.

Wordt deze behandeling vergoed?

Er is geen vergoeding voor coagulatietherapie.  Let op: Deze behandelingen passen wij alleen toe in onze hoofdvestiging in Huizen, niet op onze andere locaties.

MAAK EEN AFSPRAAK
BEKIJK ONZE TARIEVEN