Elektrische epilatie2021-03-16T10:33:43+02:00

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing of ongewenste haargroei. Dit kan zijn bij een vrouw met overbeharing in het gelaat, maar ook bij bijvoorbeeld een man met ingegroeide haren in het baardgebied. Wij kunnen met deze behandeling alle haarkleuren behandelen maar doen dit vooral bij dunne haren of rode, grijze of lichte haren. Naast elektrisch epileren bieden wij ook laserontharing aan. Deze methode is echter alleen geschikt voor donkergekleurde haren.

Wat is elektrische epilatie

Dit is een vorm van definitief ontharen. Wij maken gebruik van de blend-methode, die met elektriciteit werkt. Bij de behandeling wordt zowel hoogfrequente wisselstroom als gelijkstroom toegepast. Dit is een zeer veilige en efficiënte methode voor het definitief verwijderen van ongewenste haren. De wisselstroom zorgt voor coagulatie van haarcellen in de haarzak en de gelijkstroom zorgt voor een minder aangename voedingsbodem voor nieuwe haren. Bij elke vorm van ontharing kan de permanente oplossing niet worden gegarandeerd.

Naald

Tijdens de behandeling wordt een zeer dunne, steriele naald langs het haartje in de haarschacht geplaatst, deze naald prikt dus niet in de huid want er is al een opening voor de haar. Als de naald op zijn plek zit wordt er gedurende enkele seconden stroom op het naaldje gezet. Dit kan een warm gevoel geven. Nadat de stroom gegeven is laat de haar los. Van buitenaf is niet te zien of de haar in de goede groeifase zat, maar geleidelijk zullen de haren dunner worden, naarmate wij meer behandelen en uiteindelijk niet meer teruggroeien.

Groeifasen

Het is belangrijk om te weten dat haren in verschillende fases groeien. Aangezien haren alleen in de groeifase vernietigd kunnen worden, zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Het optimale resultaat wordt verkregen uit een reeks opeenvolgende behandelingen met tussenpozen van 3-6 weken. Na ongeveer 2 weken vallen de vernietigde haren uit of merkt u dat de haren minder, dunner, lichter of zachter terugkomen. Wij garanderen geen 100% vermindering van de haargroei, maar wel vermindering. Vooraf is moeilijk te adviseren hoeveel behandelingen nodig zullen zijn, dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en het te behandelen gebied. Tijdens het intakegesprek zullen wij hier dieper op in gaan.

Wordt deze behandeling vergoed?

U kunt in aanmerking komen voor vergoeding van (een deel van) de behandeling als u vrouw bent en de overbeharing in het gelaat voorkomt. U moet hiervoor wel aanvullend verzekerd zijn. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor vergoedingen voor overbeharing.  Let op: Deze behandelingen passen wij alleen toe in onze hoofdvestiging in Huizen.

MAAK EEN AFSPRAAK
BEKIJK ONZE TARIEVEN