IPL behandelingen2019-05-04T12:00:25+02:00

IPL behandelingen

Verwijderen van vaatjes  / hyperpigmentatie met IPL

Ontsierende vaatjes in het gelaat of een pigmentvlek in het gelaat of op de handen zijn veel voorkomende huidafwijkingen die als stortend ervaren kunnen worden. Wij hebben verschillende behandelmethodes om deze aandoening definitief te kunnen verwijderen of kunnen het camoufleren met camouflagetherapie.

Afhankelijk van de grootte van het vaatje of pigmentvlek bespreken wij tijdens het intakegesprek wat de meest effectieve methode is voor het definitief verwijderen hiervan. Wij bieden verschillende behandelingen aan zoals coagulatietherapie, chemische peeling, microneedling of IPL.

Wij maken gebruik van de IPL Ellipse. Dit systeem werkt met de IPL-technologie die lichtflitsen geeft. Intense Pulsed Light Technology (IPL) is een veilige en niet-invasieve  manier van behandelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van licht. IPL is een effectieve methode om oppervlakkig gelegen pigmentvlekken en pigmentvlekken die door de zon worden veroorzaakt te verwijderen. Tevens behandelen wij hiermee oppervlakkig gelegen bloedvaatjes en rode kleurverschillen op alle lichaamsdelen. Goed geschikt dus voor gesprongen vaatjes of couperose.

De behandeling

Op de huid worden lichtpulsen gezet waardoor roodheden en donkere pigmentaties vervagen. Het optimale resultaat wordt verkregen door een reeks opeenvolgende behandelingen. Doorgaans worden 3-5 behandelingen geadviseerd, met tussenpozen van 3-6 weken. De behandeling duurt, afhankelijk van het te behandelen gebied, meestal 15-30 minuten. De huid wordt gedesinfecteerd en er wordt een laagje verkoelende gel aangebracht. Op de huid worden energieflitsen gezet die warm, prikkend of stekend kunnen aanvoelen. Na de behandeling wordt een speciale crème aangebracht die direct verzachtend werkt. De huidtherapeut adviseert u over de juiste nazorg voor thuis, zodat de huid goed kan herstellen.

Na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling lichtrood gekleurd en gevoelig zijn. Pigmentaties en vaatjes kunnen in de eerste dagen donker opkleuren en er kunnen korstjes en/of zwelling ontstaan. Couperose, bloedvaten en pigmentvlekken zullen na zo’n drie tot zes weken verminderen. Om te voorkomen dat pigmentvlekken weer terug komen is het raadzaam om elke dag een zonbescherming te gebruiken van minimaal factor 30. De pigmentvlekken kunnen diep in de huid zitten en weer omhoog komen als u niet voldoende bescherming geeft.

Vergoeding

Sommige verzekeraars vergoeden therapie voor ontsierde vaatjes of pigmentvlekken in het gelaat, mits u hiervoor de juiste aanvullende verzekering heeft. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de vergoedingen voor camouflagetherapie.  Let op: deze behandelingen passen wij alleen toe in onze hoofdvestiging in Huizen, niet op onze andere locaties. Voor prijzen kijkt u hier.

MAAK EEN AFSPRAAK
BEKIJK ONZE TARIEVEN