Laserbehandeling2021-03-26T12:22:16+02:00

Laserontharen

Definitief ontharen met laser geschikt voor elk huidtype!

Wij beschikken over een geavanceerde laser die werkt met 3 golflengtes waardoor wij alle huidtypes kunnen behandelen. De laser werkt op het pigment in de haar. Als de haar geen pigment bevat zoals bij witte, grijze maar ook rode haren kan de laser niet goed zijn werk doen. Deze haren behandelen wij met elektrisch ontharen. Hierbij wordt elke haar apart behandeld door middel van gelijkstroom & wisselstroom.

Doordat de laser op het pigment in de haar werkt moet je altijd voorzichtig zijn bij de donkere huid. Doordat deze huid veel meer pigment bevat dan een lichte huid vergt dit een andere aanpak. Omdat onze laser met verschillende golflengtes werkt kunnen wij de diepte van de laserstraal aanpassen en hierdoor de donkere huid ook goed behandelen. De golflengte bepaalt hoe diep je in de huid werkt. Met een langere golflengte dring je dieper in de huid door waardoor je niet het pigment in de huid behandelt, maar wel in het haar. Op deze manier kunnen wij een goede effectieve behandeling toepassen.

Een haar maakt een haargroei cyclus mee waarin hij in 3 verschillende fases kan zitten:

De laser behandelt alleen haren die in de groeifase zitten, in de andere fases is er geen haarpapil aanwezig die vernietigd kan worden. In welke fase de haar verkeert is niet zichtbaar vanaf de buitenkant. We behandelen daarom ook het hele gebied. Doordat dus in één behandeling niet alle haren definitief vernietigd worden zijn er meerdere behandelingen nodig. Afhankelijk van het te behandelen gebied zijn er 6-8 behandelingen nodig met tussenpozen van 4-12 weken. In het gelaat groeien haren sneller terug waardoor er 4-6 weken tussen de behandelingen zit en omdat de haren op het lichaam langzamer groeien, houden we 8-12 weken aan tussen de behandelingen.

Hoe werkt de laser?

Het licht van de laser reikt tot in het pigment van de haar. De lichtflitsen gaan via de haar naar de haarwortel waar het licht wordt omgezet in warmte die diep doordringt tot in het haarzakje. Het haarzakje wordt vernietigd en de ongewenste haar verdwijnt. Hoe donkerder de haar hoe beter deze te behandelen is omdat deze meer energie opneemt. De behandeling zelf wordt als gevoelig ervaren op het moment dat er een lichtflits gegeven wordt. Doordat de haar wordt verwarmd voelt dit alsof er een elastiekje tegen de huid wordt losgelaten. In de kop van de laser zit een krachtig koelsysteem die de huid voor, tijdens en na de lichtflits blijft koelen, hierdoor is de pijn minimaal. Afhankelijk van de grootte van het gebied is het goed te verdragen. Omdat er een haar in de huid aanwezig moet zijn tijdens de behandeling is het belangrijk dat u de haren niet epileert. U mag wel scheren! Tijdens het intakegesprek zullen wij u uitgebreid uitleg geven over de behandeling en wat u wel of beter niet kunt doen.

Vergoeding

Als uw beharing in het gelaat voorkomt en u vrouw bent wordt (een deel van) de laser onthaar behandeling vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor de vergoedingen voor laserontharen. Let op: deze behandelingen passen wij alleen toe in onze hoofdvestiging in Huizen, niet op onze andere locaties. Voor prijzen kijkt u hier.

MAAK EEN AFSPRAAK
BEKIJK ONZE TARIEVEN