Microneedling2021-03-16T10:38:46+02:00

Microneedling

Microneedling

Microneedling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren. Bij microneedling worden met behulp van naaldjes minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Wij maken gebruik van de Dermapen, dit is een elektrisch apparaat waarbij de naalden makkelijk verwisselbaar zijn en de diepte van de naalden tijdens de behandeling ingesteld/gewijzigd kunnen worden van 0,2mm tot 3,0mm. De naaldjes bewegen zeer snel op en neer wat de microscopisch kleine gaatjes in de huid veroorzaakt.

De behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van de huid en maakt het mogelijk om werkstoffen in de huid te brengen. Doel van de methode is om structurele huidverbetering tot stand te brengen. Je maakt de huid weer gezond en de celfuncties worden geoptimaliseerd. Microneedling kan worden ingezet bij het behandelen van huidproblemen waaronder: huidveroudering, huidverslapping, (acne)littekens, pigmentvlekken, grove poriën, striae, rosacea, couperose en zonbeschadiging.

Microneedling stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid dikker, steviger, veerkrachtiger en egaler van kleur wordt.

De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel door de prikjes van de naalden, maar is voor de meeste mensen goed te verdragen. De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Wij nemen dit tijdens de intake met u door. De huid wordt gereinigd en gedesinfecteerd. Wij gebruiken natriumchloride (NaCI) als tussenstof om de naaldjes goed te kunnen geleiden. De huid ziet direct na de behandeling (licht)rood en kan warm/branderig aanvoelen. De roodheid kan 3 à 4 dagen aanhouden. Gedurende het genezingsproces verdwijnt de roodheid. Er kunnen soms blauwe plekken ontstaan, voornamelijk rond de ogen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie en de conditie van uw huid. Het is belangrijk om te weten dat het eindresultaat pas na 16 weken zichtbaar is. Veelal adviseren wij om 3 keer te behandelen met tussenpozen van 4-8 weken, afhankelijk van de indicatie. De huid is pas na 20 dagen hersteld waardoor je niet eerder opnieuw behandeld kunt worden. Als dat wel gebeurt kan dat een averechts effect hebben door een opeenhoping van collageen. Bij deze behandeling heb je dus geduld nodig.

Voor bepaalde indicaties kunt u in aanmerking komen voor vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Informeer hiervoor bij uw huidtherapeut. Let op: deze behandelingen passen wij alleen toe in onze hoofdvestiging in Huizen, niet op onze andere locaties. De prijs bekijkt u hier .

MAAK EEN AFSPRAAK
BEKIJK ONZE TARIEVEN