Loading...
Lymftaping2018-12-03T12:08:29+02:00

Afvoer van lymfevocht

Lymftaping is een geschikte manier om manuele lymfedrainage te ondersteunen. De speciale tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid en kan met een speciale techniek worden aangelegd, zodat lymfevocht versneld kan worden afgevoerd. De tape wordt in smalle stroken aangelegd vanaf een gekozen afvoergebied naar het gebied met een ophoping van lymfevocht, waardoor de lymfatische afvoer 24 uur per dag gestimuleerd kan worden.

Werking

Bij het aanbrengen van de tape wordt de huid op rek gebracht en de tape zonder aanvullende rek aangebracht. Onder de tape ontstaat een drukverlaging waardoor lymfevocht gemakkelijker opgenomen wordt en dat zorgt weer voor een beter lymftransport naar de grotere lymfvaten. Tijdens beweging is er bovendien sprake van een micromassage-effect. Het effect van Lymftaping vindt vooral plaats in de bovenste laag van de huid, terwijl met manuele lymfedrainage ook diepere handgrepen kunnen worden toegepast.

Indicaties

Ook de behandeling van littekens, hematomen en fibroseringen zijn onderdelen van het lymftaping. De stroken van de tape zorgen ervoor dat bloedvaatjes en lymfvaatjes makkelijker ingroeien, waardoor het litteken beter herstelt, hematomen snel sterk verminderen en gefibroseerd weefsel zachter wordt.

Vergoeding

De behandeling in combinatie met lymftaping wordt vergoed door de zorgverzekeraar. De tape zelf wordt niet vergoed en zal zelf aangeschaft moeten worden.