Loading...
Aan- en uittrekhulpmiddelen2018-12-03T12:05:47+02:00
Aan- en uittrekhulpmiddel van Meycare

Aan- en uittrekken van therapeutisch elastische kousen

Het aan- en uittrekken van therapeutisch elastische kousen kan een dagelijks terugkerend probleem zijn. MeyCare beschikt over een uitgebreid assortiment hulpmiddelen die het aan- en uittrekken van uw kousen vergemakkelijken. Dit varieert van een glijzak tot een uitgebreider hulpmiddel. U kunt de hulp inroepen van een ergotherapeut (valt onder de basisverzekering) om u te helpen een keuze hierin te maken en voor instructie bij het gebruik. Ook de medewerkers van de thuiszorg kunnen hierin een rol spelen door ‘s morgens en/of ‘s avonds te assisteren tot u het zelf kunt.

Hulpmiddelen die van invloed zijn op de weerstand

Deze hulpmiddelen zijn onder te verdelen in verschillende categorieën zoals handschoenen, antislipmatje en glijzak die meestal bij elkaar in een set worden aangeboden. Glijzakken kunnen geschikt zijn voor kousen met een open teen of een gesloten teen. Sommige zijn alleen voor het aantrekken van kousen en sommige voor het aan- en uittrekken van kousen. Een aparte categorie is de Doff ‘N Donner waarmee u de kous op uw been rolt (zowel aan als uit).

Armverlengende hulpmiddelen

Indien het aan- en/of uittrekken niet met een weerstandverlagend hulpmiddel lukt zijn er ook armverlengende hulpmiddelen zoals HandyLegs. Dit hulpmiddel hebben wij zelf ontworpen.
HandyLegs is speciaal ontwikkeld voor mensen die niet goed kunnen bukken. Met behulp van lepels, handvatten en een scharnier wordt het aan- en uittrekken van uw kousen vergemakkelijkt. HandyLegs wordt door alle zorgverzekeraars vergoed indien de thuiszorg daarmee voorkomen of vervangen wordt.

Elektrische hulpmiddelen

Als laatste zijn er de elektrische hulpmiddelen. Deze kunnen ook worden ingezet als u weinig kracht meer heeft in uw handen. Deze hulpmiddelen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed, maar moeten wel eerst aangevraagd worden. Een ergotherapeut kan met u oefenen om te kijken of het hulpmiddel geschikt is.

Instructie

Allereerst overlegt u met de bandagist of en zo ja welk hulpmiddel voor u geschikt zou kunnen zijn. Vaak lukt het wel met een weerstandverlagend hulpmiddel, handschoenen en een antislipmatje. Is de inzet hiervan voor u simpel toepasbaar dan krijgt u die meteen mee. Mocht er meer dan één instructie of meer oefening noodzakelijk zijn of de voorkeur nog niet duidelijk zijn, dan verwijzen wij u naar de thuiszorg of de ergotherapeut. Uiteraard gaat dit in overleg met u.

Prijzen

De meeste hulpmiddelen zijn ook te koop via onze webshop.

Voor een actuele prijslijst kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of een mail sturen.

Bij medische noodzakelijkheid wordt een glijzak als medisch hulpmiddel vergoed door de zorgverzekeraar, als u hierdoor zelfstandig uw kousen aan- en /of uit kunt trekken. De keuze van het hulpmiddel ligt bij ons. Als u zelf de voorkeur geeft aan een duurdere glijzak dan die door ons is geadviseerd, komt deze niet voor vergoeding in aanmerking.

Partners: